Okulda Cep Telefonu Kullanımı

11.10.2018 493

CEP TELEFONU İLE İLGİLİ UYULMASI GEREKEN KURALLAR

*Cep telefonu taşımasanız da gerekli hallerde okul imkânları ile yakınlarınıza ulaşabilirsiniz.

*Cep telefonlarının çocuk ve gençlerde kullanımının sınırlanması öncelikle bir sağlıkönerisidir.

*Hiç bir eşyanın (telefon, saç, küpe, ayakkabı vb) sizin kişi olarak değerli olmanızı sağlamayacağını unutmayın. Ancak olumlu ve gelişime açık bir kişilik sizi daha değerliyapabilir.

*Her şeye rağmen telefon taşıma ihtiyacı duyuyorsanız, telefonlarınızın okulda bulunduğunuz süre içinde kapalı bir şekilde sınıftaki telefon muhafaza dolabında bulundurulması gerekmektedir.

Okul yönetimince alınan karar gereği öğrencilerin cep telefonlarını kurallara aykırı şekilde kullandığının tespit edilmesi durumunda öğrenci hakkında disiplin işlemiyapılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine Göre Bilişim Araçlarının Kurallara Aykırı Şekilde Kullanılması Durumunda Öğrencilere Uygulanacak Disiplin Cezalarışunlardır:

1)     Bilişim araçlarını amacı dışında kullanmak: KINAMACEZASI

2)Bilişim araçları ve sosyal medya yoluyla eğitim ve öğretim faaliyetlerine ve kişilere zarar vermek:OKULDAN KISASÜRELİ UZAKLAŞTIRMA CEZASI

3)      Bilişim araçları ve sosyal medya yoluyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini engellemek, kişilere ağır derecede maddi ve manevi zararvermek: OKUL

DEĞİŞTİRME CEZASI

4)       Bilişim araçları ve sosyal medya yoluyla; bölücü, yıkıcı, ahlâk dışı ve şiddeti özendiren sesli, sözlü, yazılı ve görüntülü içerikler oluşturmak,  bunları çoğaltmak, yaymak ve ticaretini yapmak:ÖRGÜN EĞİTİM DIŞINA ÇIKARMA CEZASI