Yıldıray Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; Milli kültürünü benimsemiş ve bunu davranış haline getirerek milli kimliğini kazanmış, kendisi ile barışık İYİ VATANDAŞ, Çağın gereklerine uygun, toplumun ve iş hayatının gerektirdiği nitelik ve yeterliliklere sahip MESLEK ELEMANI, kendisine, ailesine, milletine, tarihine ve insanlığa karşı sorumluluklarının bilincinde olan BİREYLER YETİŞTİREN , MODEL VE LİDER bir okul olmaktır.

Misyon: Ülkemizin kalkınmasında milli ve evrensel değerlerle sorumluluk üstlenen, sektörün kalitesine öncülük eden, bilgiye ulaşan ve onu kullanabilen, karar verme becerisi gelişmiş eleman yetiştirmektir.

Başarılar: ZEHRA PEKER iŞLETME (İO) DERYA ÖZ (İO) SEZGİN ÇÖP TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ EMRE ŞAHİN BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ KÜRŞAT IŞILDAK İKTİSAT(İNGİLİZCE)

Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde taşımalı olarak servislerden faydalanan öğrencilerimiz mevcuttur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz sınavsız öğrenci alan okul türlerindendir.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2021 YKS YERLEŞTİRMELERİ KAPSAMINDA 18 ÖĞRENCİMİZ ÖN LİSANS BÖLÜMLERİNE, 3 ÖĞRENCİMİZ DE LİSANS BÖLÜMLERİNE YERLEŞMİŞTİR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Okulumuz 2020 yılında onlarca öğrencisine lisans ve önlisans düzeyinde üniversitesi kazandırmıştır.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzun bir çok spor dalında ilçe, il ve yurt düzeyinde bir çok başarısı bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuz, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrenciler Arasi Yarışmaya 2020 yılında da 10 proje ile başvurmuştur.
Proje Çalışmaları: Okulumuz, okul içi ve mahalli, ulusal ve uluslararası birçok projede yer almıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2022-2023 yılı eramus öğrenci değişim programına başvurulmuş, yurtdışı projesi yürütülme çalışması devam etmektedir.
Kontenjan Bilgileri: Okulumuza 2020-2021 eğitim öğretim yılında 170 öğrenci alınacaktır.

Telefon - 0 (362) 833 12 75

WEB - https://yildiraycinarmtal.meb.k12.tr

Adres - Kirazlık Çay Mah. Sera Sok. No 23 Çarşamba / SAMSUN

Öğretim Şekli :NORMAL

Yerleşim Yeri - Okulumuza ait lojman ve pansiyon yoktur. İlçemizde kiralık konut bulmakta sorun yaşanmamaktadır.

Adres - Kirazlık Çay Mah. Sera Sok. No 23 Çarşamba / SAMSUN

Ulaşım Okulumuz Çarşamba İlçe merkezine 10 dk.lık yürüyüş mesafesinde bulunmaktadır. İl merkezinden ve diğer ilçelerden okulumuza ulaşım belediye otobüsleri ile gerçekleşmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçemizin Samsun İl merkezine olan uzaklığı 36 km.´dir.